Min dimissionsfest / My graduate party

Jeg afholdt min dimissionsfest i dag, hjemme i min lejlighed. Jeg havde allerede afholdt en fest på universitetet for mine vejleder, medarbejder i min afdeling og studiekammerater fordi de har rigtig travlt i april og maj, og min lejlighed ligger langt væk fra universitetet. I dag inviterede jeg andre, mine tidligere værtsfamilie og venner.

P1060967.jpg
Ostkage med bær. Jeg fandt opskriften på nettet. Denne ostkage er en tysk stil. Kagen bagved vandkanden er en "overhævet" banankage.


P1060964.jpg

P1060970.jpg 
Rullet sushi. Jeg kogte 1L ris, og lavede 8 ruller med risen for 14 gæster. Der er 3 slags ingredienser, surimi-æg-agurk, røget laks-avokado-salat og carpacciokød-avokado-salat. De 3 ingredienser er ikke traditionele i japan, men moderne:).

Jeg lavede også "Tom yum goong (en thailandsk suppe)". Jeg brugte dild og en dansk champignon i stedet for coriander og en rigtig svampe for tom yum goong. Så det er en dansk udgave af tom yum goong. Gæsterne kunne rigtig godt lide suppen. Jeg laver den igen når jeg holder en fest.

Jeg græd efter de var kommet hjem fordi det var så lykkelg at jeg kunne servere for dem, som jeg gerne ville servere, og jeg blev lykønsket af dem. Desuden var det godt vejr.

-------------------------------------------------------------------------
I hold my graduate party today at my apartment.  I already had hold a party at the university for my supervisers, staffs in my section, and schoolfriends because they are very busy in April and May, and my apartment are far from the university. Today I invited others, my former hostfamily and friends.

P1060967.jpg
Cheesecake with berry. I found the receipe on internet. This cheesecake is a german style. The cake behind the pitcher is a "over swollen" banana cake.


P1060964.jpg

P1060970.jpg
Rolled sushi. I boiled 1L rice, and made 8 rolls with the rice for 14 guests. There are 3 types of ingredients, surimi-egg-cucumber, smoked salmon-avokado-lettuce and carpaccio-avokado-lettuce. These 3 ingredients are not traditional in Japan, but modern:).

I made "Tom yum goong (a kind of thai soup)", too. I used dild and a danish mushroom in stead of coriander and a proper mushroom for tom yum goong. So it is a danish version of tom yum goong. The guests loved the soup. I will make it again when I hold a party.

I cried after they had gone home because it was so happy that I could serve for them whom I wanted to do, and that I was congratulated by them. I addition, it was good weather.

Post a comment

Private comment

Lidt rettelser ;)

Hej Chisato, jeg fandt lidt småfejl nogle steder, men det er virkelig kun småfejl ;)

Til din introduktion:

Jeg er lige færdig med min candidatuddannelse i Danmark
-> Jeg er lige blevet færdig med min kandidatuddannelse i Danmark

På denne blog skal jeg skrive om mit dagligliv med dansk og engelsk
-> På denne blog skal vil jeg skrive om mit daglige liv med dansk og engelsk

Både almindelige kommentarer og rettelser af mine danskeskrifter er velkommene.
-> Både almindelige kommentarer og rettelser af mine danske skrifter er velkommene velkomne.

Dit blogindlæg:
Jeg afholdte min dimissionsfest i dag, hjemme i min lejlighed. Jeg havde allerede afholdt en fest på universitetet for mine vejledere, medarbejdererne i min afdeling og studiekammerater, fordi de har rigtig travlt i april og maj, og min lejlighed ligger langt væk fra universitetet. I dag inviterede jeg nogle andre, mine tidligere værtsfamilie og (mine/nogle) venner.

Ostekage med bær. Jeg fandt opskriften på nettet. Denne ostekage er i en tysk stil. Kagen bag ved vandkanden kanden (en vandkande er til at vande blomster med, bare brug "kande") er en "overhævet" banankage.

Rullet sushi. Jeg kogte 1L ris, og lavede 8 ruller med risen for til 14 gæster.

Jeg brugte dild og en danske champignoner (jeg går ud fra at du brugte mere end én champignon i suppen ;)) i stedet for koriander og en de rigtige svampe for til tom yum goong.

Jeg græd efter de var kommet gået hjem, fordi det jeg var så lykkelig for at jeg kunne servere det for dem, som jeg gerne ville servere, og jeg blev lykønsket af dem.


Din mad ser virkelig lækker ud. Jeg har aldrig smagt hjemmelavet sushi eller tysk ostekage. Maden ser ret professionel ud ;-) Godt at du havde en god fest.

No title

おいしそうです。このブログのオーナはデンマーク語が上手ですね。

Kær Sophie

1000 tak for din rettelse!! Du har hjulpet mig meget:)
Faktisk har jeg ikke lavet rullet sushi i Japan fordi vi kan nemt købe sushi på supermarkeder. Jeg startede at lave sushi selv efter jeg havde flyttet til Danmark.

Kær Daniel B

Tak for at besøge min blog. Jeg startede at skrive denne blog på dansk fordi jeg vil gerne forklare flere ting, f. eks japansk kultur, mine meninger om Danmark, osv, og jeg vil gerne lære dansk mere. Du er også dygtig at skrive japansk!

Cheese Cake

Thanks for the invitation - party was great!
The cheese cakes were very, takusan oishii! ^/,^

Kære Raasudes

You're welcome. I was so happy having had my party.

takusan totemo oisii :)

me too ( = me also)

I ALSO made tom yum goong.
If you say " I made tom yum goong, too" it means more than one person made it, i.e. also me =me too

Comment is pending approval.

Comment is pending blog author's approval.

Oishii desne

Watashi wa Sangatsu 14 Denmaaku kara Niho ni ikimashta, ga sangatsu 28 Denmaaku ni modotte ikimas.. :(
Profile

syltetoejsglas

Author:syltetoejsglas
Hej. Jeg er "Syltetoejsglas". Jeg er japaner. Jeg er blevet færdig med min kandidatuddannelse i Danmark. Nu er jeg i Japan og venter på at starter mit nye job. På denne blog vil jeg skrive om mit daglige liv på dansk og engelsk. Både almindelige kommentarer og rettelser af mine danske skrifter er velkomne.
-------------------------
Hello. I'm "Syltetoejsglas (= "jam jar" in danish)". I'm japanese. I'm finish my master course in the university in Denmark. Now I'm in Japan and waiting for starting my new job. I'll write about my daily life in English and danish in this blog. Both ordinary comments and corrections of my english writing are welcome.

Thank you for visiting!
Category
Calendar
11 | 2018/12 | 01
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- - - - - - 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 - - - - -
Latest journals
Latest comments
Search form
Link
Monthly archive
Friend request form

Want to be friends with this user.

QR code
QR