Japan - Dag 6

D.18 juli
Jeg havde en barbeque sammen med mine gamle studiekammerater. Jeg havde allerede mødt nogle af dem i en dag siden på dagen før til brylluppet, men denne dag kom der flere af kammeraterne på barbequen. En af kammeraterne opstillede barbequen op for mig.
44.jpg

De og jeg Vi læste agronomi sammen på universitetet. Men deres job er meget forskellige. Nogle af dem anvender direktet deres uddannelse direkte til i deres job. F.eks. tog en af dem tog en PhD med sit projekt om agrobiologi, og arbejder som laboranten i en ølfablik på et bryggeri. En af dem tog en master med sit projekt om agroøkonomi, og arbejder i landbrugsafdelingen i en kommune. Men de andre anvender ikke direkte deres uddannelse til deres job. Oversætter, IT-medarbejder, landmand, møbleelhåndværker, skuespiller... Der er ikke så en steak direkte forbindelse mellem uddannelser og job i Japan bortset fra de jobene, som man behøver en licens til, ligesom læge eller sygeplejerske. Man kan sige at både firmaer og studenter negligerer uddannelser. Man kan imidlertid kunne også sige at studenter er fleksibelle til job.

Jeg kan god lide dem fordi de alle har et mål med deres job - hvad de skal lave i deres job, hvilke problemer der er i deres job, og hvordan de gerne vil gerne lave med deres job. De talte meget om deres egne job på BBQen. Jeg var meget interreseredet i det fordi jeg kunne høre om mange deres mange forskellige job og liv. Og jeg teænkte på hvad jeg skal lave i fremtiden.

Vi fortsatte barbequen fra 9:00 til 21:00 :). Jeg er lykkelig fordi for at jeg kan fortsætte at konstant blive ved med at møde dem siden efter vi blev færdige med uddannelsen.


Dagens japansk
Barbecue = barbeque (バーベキュー)

J, mange tak for rettelsen:)

Post a comment

Private comment

Agronomi Agronomy

Vi læste agronomi sammen er OK, men man kan også skrive at vi læste jordbrugsvidenskab sammen v-22

Re: Agronomi Agronomy

Hej Lars CM. tak for din kommentar. Jeg kan god lide dette ord "jordbrugsvidenskab". Selv om man læser om vand på sit projekt, man siger at læse et jordbrugsvidenskab:)
Profile

syltetoejsglas

Author:syltetoejsglas
Hej. Jeg er "Syltetoejsglas". Jeg er japaner. Jeg er blevet færdig med min kandidatuddannelse i Danmark. Nu er jeg i Japan og venter på at starter mit nye job. På denne blog vil jeg skrive om mit daglige liv på dansk og engelsk. Både almindelige kommentarer og rettelser af mine danske skrifter er velkomne.
-------------------------
Hello. I'm "Syltetoejsglas (= "jam jar" in danish)". I'm japanese. I'm finish my master course in the university in Denmark. Now I'm in Japan and waiting for starting my new job. I'll write about my daily life in English and danish in this blog. Both ordinary comments and corrections of my english writing are welcome.

Thank you for visiting!
Category
Calendar
11 | 2018/12 | 01
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- - - - - - 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 - - - - -
Latest journals
Latest comments
Search form
Link
Monthly archive
Friend request form

Want to be friends with this user.

QR code
QR