Japan - Dag 5

D.17 juli kørte jeg til Tokyo med Shinkansen (= et super hurtigt ekspress tog - ligesom TGV i Frankrig) for at deltage i min venindes bryllup og for at møde mine venner. Bryllupet skulle start 11:00 i Shinjuku, i midten af Tokyo. Men jeg bor ca. 360 km langt væk fra Tokyo ved toglignien med tog. Det er det samme som fra Aalborg til København (ca.370 km ved toglinien med tog.). Tror I at jeg skulle overnatte en dag i Tokyo eller tage et nattog? Nej. Shinkansen kører meget hurtigt, så jeg gik ud hjemmefra kl.6 denne dag, og jeg kunne nok sagtens nå brylluppet.
40.jpg

Brudetn "M" er en af mine gamle studiekammerater af mig. 5 af mine studiekammerater blev var inviteredet til vielsen og bryllupsfesten. Jeg var meget glad for at se "M" og kammeraterne igen. "M" og hendes kæreste (hendes mand) så glade ud. Hvad med hendes forælderre? De så jo også glade ud. Men jeg troede at de lidt var lidt kede af det. I Japan er der stadigvæk en den traditionelle idé om et bryllupet, som at kvindens familie sender hende til mandens familie. Jeg forklarer lidt mere for at undgå misforstårelser. En individuel kvinde og en individuel mand gifter sig som en ved lov ligesom i Danmark. Kvinden er selvfølgelig ikke et gidsel.  Hun kan godt besøge sine familie efter hun er gift. Men mange brude og brudenes deres forælderre har en slags af følelse af, som at brudene går ud fra deres familie og flytter til deres mands familie. Derfor siger mange brude "Tusind tak for at have bragt mig op indtil idag." til deres mor og far til bryllupsfesten. "M" sagde det også det til sine forælderre. Hun græd efter at hun havde sagt det.

Regntiden var slut  på denne dag. Fordi hun var så smuk:).


Dagens japansk
Tak = Arigatou. (ありがとう)


S, mange tak for rettelsen:)

Post a comment

Private comment

Profile

syltetoejsglas

Author:syltetoejsglas
Hej. Jeg er "Syltetoejsglas". Jeg er japaner. Jeg er blevet færdig med min kandidatuddannelse i Danmark. Nu er jeg i Japan og venter på at starter mit nye job. På denne blog vil jeg skrive om mit daglige liv på dansk og engelsk. Både almindelige kommentarer og rettelser af mine danske skrifter er velkomne.
-------------------------
Hello. I'm "Syltetoejsglas (= "jam jar" in danish)". I'm japanese. I'm finish my master course in the university in Denmark. Now I'm in Japan and waiting for starting my new job. I'll write about my daily life in English and danish in this blog. Both ordinary comments and corrections of my english writing are welcome.

Thank you for visiting!
Category
Calendar
11 | 2018/12 | 01
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- - - - - - 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 - - - - -
Latest journals
Latest comments
Search form
Link
Monthly archive
Friend request form

Want to be friends with this user.

QR code
QR