Japan - Dag 10

D.23 Juli
Jeg kørte tog til universitetet i Fuchu i Tokyo for at besøgte besøge mine gamle vejledere. Jeg fortælte fortalte dem at jeg er færdig med min master grad. De var glad for at høre om det Det var de glade for at høre!

Vi snakkede om internationale studenter i japanske universiteter. Vejlederene sagde at japanske universiteter gerne vil gerne have flere internationale studenter og sender dem til japanske firmaer efter de er færdige med deres uddannelse. Fordi japanske firmaer kan få chancer for at samarbejde med mange lande via de internationale studenter. Men der er et stort problem. Flere medarbejder på universiteterne kan ikke så godt tale engelsk. Der mangler stadigvæk kurser for internationale studenter, som kan tages på engelsk, bortset fra nogle universiteter. Derfor vælger flere internationale studenter vælger at læse deres fag i Europa i stedet for at læse faget i Japan ved at lære Japansk. Vejlederene foresætte fortsatte, "Japanske universiteter ønsker at Japanske PhD studenter eller postdoktorer, som godt taler engelsk, vil arbejde på universiteterne i fremtiden." Men jeg ved at det er et ideal. Det akademiske arbejdsmarked i Japan er meget konsaervativt. PhD studenter kan ikke få løn, og de betaler undervisningsbetalinger til deres universitet(!) fordi de er "studenter". Postdoktores løn er lav i forhold til deres uddannelser. Jeg tror hvis de godt kan tale engelsk, finder de deres job i Europa eller USA, hvor de kan få en meget bedre position stilling ind end i Japan. 

Japanere, som har fået en høj uddannelse i Japan, skal få en god position stilling i Japan. Ellers de flytter de fra Japan. Det betyder at Japan mister sine gode hjerner. Japan har ikke olie og metaller. Hvad skal Japan selger sælge for at overleve i verden? Japan kan kun sælger sine høje teknologier, som laves af sine gode hjerner.
Profile

syltetoejsglas

Author:syltetoejsglas
Hej. Jeg er "Syltetoejsglas". Jeg er japaner. Jeg er blevet færdig med min kandidatuddannelse i Danmark. Nu er jeg i Japan og venter på at starter mit nye job. På denne blog vil jeg skrive om mit daglige liv på dansk og engelsk. Både almindelige kommentarer og rettelser af mine danske skrifter er velkomne.
-------------------------
Hello. I'm "Syltetoejsglas (= "jam jar" in danish)". I'm japanese. I'm finish my master course in the university in Denmark. Now I'm in Japan and waiting for starting my new job. I'll write about my daily life in English and danish in this blog. Both ordinary comments and corrections of my english writing are welcome.

Thank you for visiting!
Category
Calendar
09 | 2010/10 | 11
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- - - - - 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 - - - - - -
Latest journals
Latest comments
Search form
Link
Monthly archive
Friend request form

Want to be friends with this user.

QR code
QR