Pollen allergi

Jeg har igen haft pollen allergi igen i Japan. Jeg bruger "Igen" betyder at fordi jeg ikke havde pollen allergi mens jeg boede i Danmark. Jeg er allergisk over for pollen af fra japanske cedre.

Når jeg er ude uden at spise tage en special medicin og uden at have en maske og mine briller, kan jeg ikke stoppe med at nyse, og mine øje, min læbe og indersiden i af min mund klør meget.

Mange mennesker har pollen allergi ligesom mig. I kan se mange mennesker, som har en hvid maske på, i Japan.

Fra Japan

Jeg har ikke haft tid til at skrive denne blog siden januar. Det er fordi jeg havde travlt for med at flytte til Japan og for at vænne mig til at bo i Japan.

Jeg har fået et job hos et miljørådgivningsfirma i Japan. Jeg er meget glad for at få det. Jeg kan bruge nogle dele af min uddannelse, som jeg fik på universitetet i Danmark, til jobbet. Min kæreste L er også glad for at jeg fik jobbet. Vi skal finde en ny mulighed for at bo sammen igen. Jeg synes tror at min joberfaring, som jeg kan få hos miljørådgivningsfirmaet, bliver en hjælp for den nye mulighed (vil åbne nye muligheder fremover).

Jeg er glad for at bo sammen med mine min familie, at kunne møde mange mine mine mange venner, at kunne spise japansk mad hver dag og for at kunne have en lysere og varmere vinter. Men selvfølgelig savner jeg jer. Og jeg er bange for at glemme mange ting, bl.a. en tænkning tankegangen, en kultur kulturen og det danske sprog, som jeg har lært i DK.

Jeg købte min nye mobiltelefon. Jeg kan lytte til musik med mobiltelefonen ved at gemme nogen noget musik til en et micro SD kort. Jeg lytter tit til denne sang. Denne sang går får mig til at
tænke tilbage på mit mine 4 års liv i DK.
http://www.youtube.com/watch?v=dvgZkm1xWPE

Jeg forstår ikke hvad sangteksten rigtigt mener betyder og eller hvad Coldplay vil oplyse med sangteksten, selv om jeg læser den. Det er fordi jeg er ikke kristen. men jeg føler et slags håb til mit næste "livstrin".

Familiesammenføring

Har I set på fjernsynenet eller i avisen at det bliver sværer at få familiesammenføring i Danmark?

Nu skal udlændingene bestå en indvandringsprøve for at få familiesammenføring. (Se her: http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/familiesammenfoering/aegtefaeller/indvandringsproeven/indvandringsproeven.htm) Ifølge denne hjemsidde: Det er er der 70 spørgsmål i alt, som man skal svare på: 40 spørgsmål, som tester danske sprogkundskaber, og 30 spørgsmål om det danske samfund. For at bestå prøven skal der være svaret rigtigt på mindst 28 spørgsmål i sprogprøven og 21 spørgsmål i vidensprøven. Vi skal blive være opmærksomme på at ansøgere, som gerne vil have familiesammenføring, har normalt aldrig boet i Danmark. Hvordan kan de lære dansk og lære om det danske samfund nok inde i deres hjemlande? Jeg er heller ikke sikkert på at jeg, som har boet i Danmark i 4 år, kan bestå prøven (Jeg har ingen plan om at tage prøven).

Desuden diskuterer regeringen andre fordringer ordninger. Regeringen vil indlede et pointsystem. Det vil sige at udlændingenes uddannelsesbaggrund, joberfaringer og sprogevner konverteres til deres egne pointer, og kun udlændingene med deres høje pointer høje nok point kan have familiesammenføring og bo i Danmark sammen med sin partner.

Jeg er enig at den danske regering kræver har brug for sådan et system til udlændinge, som søger Greencard ordningen.Det er fordi mennesker, som gerne vil have Greencard, vil gerne (eller skal) arbejde i DK. At arbejde i DK betyder at betale skatte for at støtte det danske samfund. De skal være højt-uddannet, tale godt dansk, og have en høj kvalifikation.

Men Jeg er ikke enig i det til udlændinge, som søger familiesammenføring. Det er alt for meget. Det er fordi mennesker, som gerne vil have familiesammenføring, vil bare gerne vil bo sammen med deres danske kone/mand ægtefælle.

Hvis regeringen ikke gider at støtte dem med skatte, kan regeringen gøre alle sociale tjeneste for dem "ugratis", bl.a. sygeforsikring, og kan regeringn går gøre at den danske kone eller mand ægtefælle til at låve love 100% passe på dem 100% med egnen penge. Regeringen kan kræve at den danske kone eller mand ægtefælle skal forberede for penge for til at dække hendes/hans sin udenlandske partners sociale tjenester.

Måske regeringen håber at undgå sådanne sager med den nye krav, f. eks. en udlænding fra et fattigt lande gifter sig med en alene dansker for at sende penge til hendes/hans sin familie, eller en nydansker gifter sig med en udlænding, som bor nydanskerens hjemland, og bringer med alle hendes/hans hele sin familie med, osv. Men det tror jeg jeg tror det er umuligt at undgå at udlændinger kommer ind til Danmark. Det er fordi Danmark deltager i EU. F.eks. alle danskere må gerne bo i Sverige uden nogle nogen tilladelser. Så danskere kan flytte til Sverige og gifter sig med sin udenlandske partner og bo sammen i Sverige. Ca.3 måneder efter kan partneren få EU-borgerskab i Sverige. Så må de gerne flytte tilbage til Danmark. Det er lovligt. Hvis den danske regeringen håber at undgå at flere udlændinger kommer ind til Danmark, skal de først lave en fælles lov af om familiesammenføring mellem Sverige og Danmark, også mellem andre EU lande og Danmark, før regeringen alene laver sådan en stram regel. Ellers får Danmark bliver hæftet betegnelsen som en ubalancederet egoist af både andre EU-lande og non-EU-lande.

Jeg vil gerne sige til sidst. Til sidst vil jeg gerne sige. De nye love er det samme som at regeringen siger, "Alle danskere må ikke gifte sig med en "dum" udlændinge. Hvis I gerne vil gifte sig jer med sådan en udlænding, bare opgiv det eller skal I gå væk fra "skrup" ud af Danmark.

Japan - Dag 10

D.23 Juli
Jeg kørte tog til universitetet i Fuchu i Tokyo for at besøgte besøge mine gamle vejledere. Jeg fortælte fortalte dem at jeg er færdig med min master grad. De var glad for at høre om det Det var de glade for at høre!

Vi snakkede om internationale studenter i japanske universiteter. Vejlederene sagde at japanske universiteter gerne vil gerne have flere internationale studenter og sender dem til japanske firmaer efter de er færdige med deres uddannelse. Fordi japanske firmaer kan få chancer for at samarbejde med mange lande via de internationale studenter. Men der er et stort problem. Flere medarbejder på universiteterne kan ikke så godt tale engelsk. Der mangler stadigvæk kurser for internationale studenter, som kan tages på engelsk, bortset fra nogle universiteter. Derfor vælger flere internationale studenter vælger at læse deres fag i Europa i stedet for at læse faget i Japan ved at lære Japansk. Vejlederene foresætte fortsatte, "Japanske universiteter ønsker at Japanske PhD studenter eller postdoktorer, som godt taler engelsk, vil arbejde på universiteterne i fremtiden." Men jeg ved at det er et ideal. Det akademiske arbejdsmarked i Japan er meget konsaervativt. PhD studenter kan ikke få løn, og de betaler undervisningsbetalinger til deres universitet(!) fordi de er "studenter". Postdoktores løn er lav i forhold til deres uddannelser. Jeg tror hvis de godt kan tale engelsk, finder de deres job i Europa eller USA, hvor de kan få en meget bedre position stilling ind end i Japan. 

Japanere, som har fået en høj uddannelse i Japan, skal få en god position stilling i Japan. Ellers de flytter de fra Japan. Det betyder at Japan mister sine gode hjerner. Japan har ikke olie og metaller. Hvad skal Japan selger sælge for at overleve i verden? Japan kan kun sælger sine høje teknologier, som laves af sine gode hjerner.

Japan - Dag 8

D.21 Juli
Jeg tog toget til Kawagoe. Kawagoe ligger tæt på Tokyo. Så jeg anbefaler at I besøger Kawagoe når I rejser til Tokyo. Kawagoe var en vigtig by i Edo perioden (fra 1600 til 1867). Derfor er der stadigvæk mange gamle bygninger i Kawagoe. De gamle bygninger bruges til bl.a. butikker, kcafe'er, restauranter og museer. (Se: Kawagoe City Official website in English)

45.jpg


Toki-no-kane (Et gammelt klokketårn)
 46.jpg

En kafebønner shop
47.jpg 

48.jpg 

Indgangen af en japansk restaurant
49.jpg


Jeg kom til Kawagoe fordi jeg mødte mine gamle kollegaer. Jeg boede i Kawagoe mens fra jeg var 23 år gammel til jeg var 26 år. Jeg arbejdede i en privatskole (7-13.klasse)  i kawagoe som en lærer. Jeg havde en aftale med de to gamle kollegaer om at mødes på en cafe' kl.17. Så jeg prøvede at gå rundt i byen indtil kl.17 efter jeg spiste frokost, men det kunne jeg ikke fordi det var ca. 38 grader ude. Jeg gik kun rundt kun 1 time og gik ind i en et stormagasin tæt på stationen. Der er altid air-conditioner inde i bygningerne.

Jeg mødte kollegaerne. De fortalte om hvordan skolen går nu, og hvordan studenterne er. Jeg spurgte dem om studenterne, som jeg underviste dengang. Mange af dem er studerende på universiteter eller seminarier nu. To af dem kom til privateskolen i for 3 måneder siden for at tage et praktikarbejde af læreruddannelsen. Tiden går hurtigt. Og Jeg er glad for at studenterne går deres egne vej.


Dagens japansk
En anbefaling = Osusume (おすすめ)


R, mange tak for rettelsen:)
Profile

syltetoejsglas

Author:syltetoejsglas
Hej. Jeg er "Syltetoejsglas". Jeg er japaner. Jeg er blevet færdig med min kandidatuddannelse i Danmark. Nu er jeg i Japan og venter på at starter mit nye job. På denne blog vil jeg skrive om mit daglige liv på dansk og engelsk. Både almindelige kommentarer og rettelser af mine danske skrifter er velkomne.
-------------------------
Hello. I'm "Syltetoejsglas (= "jam jar" in danish)". I'm japanese. I'm finish my master course in the university in Denmark. Now I'm in Japan and waiting for starting my new job. I'll write about my daily life in English and danish in this blog. Both ordinary comments and corrections of my english writing are welcome.

Thank you for visiting!
Category
Calendar
11 | 2018/12 | 01
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- - - - - - 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 - - - - -
Latest journals
Latest comments
Search form
Link
Monthly archive
Friend request form

Want to be friends with this user.

QR code
QR